17 Μαρτίου 2012

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ-ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ

Επόμενος σταθμός η μετατροπή των παρελάσεων της 25ης Μάρτη σε διαδηλώσεις οργής.

-Επιθέσεις με ρόπαλα και μαχαίρια των νεοναζί πάνω στη Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα υπό την επιτήρηση των ΜΑΤ

Χαιρετίζουμε τους πάνω από τρείς χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες που αψήφησαν τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του Χρυσοχοίδη και του Καμίνη και συμμετείχαν στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο και τη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα. Η συναυλία και τα θεατρικά δρώμενα πραγματοποιήθηκαν επί της Αχαρνών , μπροστά από τα φράγμα που έστησαν τα ΜΑΤ του Χρυσοχοίδη «για να διασφαλίσουν τη Δημόσια τάξη και ασφάλεια» σύμφωνα με το εισαγγελέα που βρέθηκε εκεί για να δώσει εξηγήσεις στην αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ.

Ο Χρυσοχοίδης είχε κλείσει σταθμούς του μετρό, έκανε μπλόκα παρεμποδίζοντας τον κόσμο να φτάσει στο συλλαλητήριο με αστυνομικούς ελέγχους.

Την ίδια ώρα, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει στο έγγραφο της ΓΑΔΑ προς το Καμίνη ο υποστράτηγος μια ομάδα σε διατεταγμένη υπηρεσία νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής και φασιστοειδών του ΛΑ.Ο.Σ με την κάλυψη των ΜΑΤ βρέθηκε στη Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και παρίστανε τους αγανακτισμένους κατοίκους. Οι νεοναζί προχώρησαν σε επιθέσεις με ρόπαλα και μαχαίρια πάνω στη Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα υπό την επιτήρηση των ΜΑΤ

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι εργαζόμενων από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας Κώστας Καταραχιάς και την Ιντρακόμ Βασίλης Συλαιδής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου και Πειραιά Θανάσης Διαβολάκης , ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Γ.Φελέκης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Π.Γκαργκάνας από το ΣΕΚ, μαθήτρια από το 6ο Λύκειο Καλλιθέας, η Ε.Παπαχρυσάνθου από τη Επιτροπή παγκρατίου, ο Τζαβέντ Ασλάμ εκ μέρους της Ένωσης Μεταναστών Εργατών .

ΟΙ ομιλητές απαίτησαν να μπει τέλος στις ναζιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγή στον Άγιο Παντελεήμονα και στις γειτονιές, να μπει τέλος στη κάλυψη τους από την Αστυνομία.

Στηλιτεύθηκε η απόφαση του Δημάρχου Καμίνη να κάνει πλάτες μαζί με το Χρυσοχοίδη στους παρακρατικούς του Αγίου Παντελεήμονα.

Με επιτυχία εκτυλίχθηκε και το πανελλαδικό κύμα κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα , τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο όπου έγινα συναυλίες και συμμετείχαν αρκετοί μαθητές.

Ο επόμενος μεγάλος σταθμός είναι η 25η Μαρτίου όπου η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή και μετατροπή τους σε διαδηλώσεις οργής για την ανατροπή της κυβέρνησης που για χάρη των Τραπεζιτών κόβει μισθούς, συντάξεις και διαλύει την παιδεία και την Υγεία. Σε αυτές το λόγο θα έχει το εργατικό κίνημα και η νεολαία βάζοντας στο περιθώριο τυχόν προκλήσεις των φασιστών και της Αστυνομίας.

Στο Δήμο της Αθήνας θα υπάρξει παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας για την απόφαση Καμίνη να απαγορεύσει το αντιναζιστικό συλλαλητήριο και να προωθήσει το νόμο κατά των διαδηλώσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ: ΠΕΤΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top