17 Μαρτίου 2012

ΜΥΘΟΣ Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ;

Μια ασυνήθιστη φωτογραφία του Ήλιου που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA στις 11Μαρτίου, με σωλήνες ή κλώνους που καταλήγουνσε μια μαύρη σφαίρα κοντά στην επιφάνεια του Ήλιου, η οποία στη συνέχεια απομακρύνεται, ξεσήκωσε τους θιασώτες του παράδοξου, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το τι είναι.
Στη φωτογραφία αυτή από το βίντεο της NASA φαίνεται καθαρά στο κέντρο η σκοτεινή σφαίρα και τα νημάτια ή σωλήνες που τη συνδέουν με τον Ήλιο.
ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ σε τέτοιες περιπτώσεις, η φαντασία οργίασε και οι υποθέσεις που διατυπώθηκαν κυμαίνονται από εξωγήινους που προσέγγισαν τον Ήλιο για να ανεφοδιάσουν το σκάφος τους έως την ύπαρξη μαύρης τρύπας που “ρουφάει” την ενέργεια του Ήλιου.
Οι υποθέσεις είναι εξίσου παράδοξες με το φαινόμενο, όμως οι αστρονόμοι που εντόπισαν αυτή την πρωτόγνωρη ανωμαλία στην επιφάνεια του Ήλιου δεν έχουν μπορέσει μέχρι τώρα να εξηγήσουν το φαινόμενο.
Πώς μπορεί να περιγράψει κανείς το φαινόμενο; Οι φωτογραφίες δείχνουν μια μαύρη σφαίρα στο μέγεθος του Δία να βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του Ήλιου και να συνδέεται μαζί του με μια δέσμη νηματίων. Ένα παράδοξο και ανεξήγητο φαινόμενο, όπως μπορείτε να δείτο σε αυτό το πρώτο βίντεο.




Και επειδή τέτοια φαινόμενα είναι επιδεκτικά παντοειδών υποθέσεων, κάποιοι υποστήριξαν ότι πρόκειται για μαύρη τρύπα, την οποία δημιούργησε ο επιταχυντής σωματιδίων του CERN στην Ελβετία, όταν το 2008 ξεκίνησε πειράματα σχετικά με την εύρεση του σωματίδιου Χιγκς ή “σωματίδιου του Θεού”.
Μια άλλη από τις υποθέσεις που διατυπώθηκαν αναφέρεται στην ύπαρξη ενός πλανήτη που έως τώρα δεν έχουμε εντοπίσει γιατί τον κρύβει ο Ήλιος.
Η υπόθεση αυτή έχει πέσει στο τραπέζι από παλιά, από τις αρχές του 20ου αιώνα, και στον κρυμμένο αυτόν πλανήτη έχει δώσει το όνομα Ήφαιστος.
Άλλες υποθέσεις μιλούν για “ηλιακό ανεμοστρόβιλο” ή για “σκουληκότρυπες φαντάσματα”.
Το φαινόμενο πάντως είναι αρκετά παράδοξο, καθώς μεταγενέστερο βίντεο από δορυφόρο της NASA έδειξε τη σκοτεινή σφαίρα να αυξάνεται σε μέγεθος και στη συνέχεια να εκτινάσσεται μακριά από τον Ήλιο.
Στη δεύτερη αυτή σειρά βίντεο μπορείτε να δείτε την “αποκόλληση” της σκοτεινής σφαίρας από το ηλιακό περιβάλλον.

πηγή

Ωστόσο, υπάρχει και η αρκετά πειστική προσπάθεια για επιστημονική εξήγηση του φαινομένου στο παρακάτω βίντεο ενός ειδικού της Nasa. Το τι πραγματικά συμβαίνει, όμως, θα δείξει η συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top