10 Απριλίου 2012

ΤΑ 12 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΕΡΑ MALL ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


01. Mall of America (Minnesota, USA)

Αυτό το τεράστιο εμπορικό κέντρο έχει ένα θεματικό πάρκο και ένα παρεκκλήσι για γάμους, όπου περισσότερα από 5.000 ζευγάρια έχουν παντρευτεί πριν από το άνοιγμά του. Το Mall of America άνοιξε το 1992 και είναι το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Βόρεια Αμερική. Το εμπορικό κέντρο έχει μικτή επιφάνεια 4.200.000 τετραγωνικά πόδια διαθέσιμο χώρο ως λιανική. Αυτά είναι αρκετά για να χωρέσουν επτά γήπεδα μέσα σε αυτό! Το Mall of America είναι το πιο επισκέψιμο εμπορικό κέντρο στον κόσμο με περισσότερους από 40 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ξοδεύοντας 10 λεπτά σε κάθε κατάστημα θα σας πάρει περισσότερο από 86 ώρες για να ολοκληρώσετε την επίσκεψή σας στο Mall of America. Το εμπορικό κέντρο περιλαμβάνει ένα κινηματογράφο, πάρκο με θέμα το Nickelodeon Universe, ενυδρείο, γκολφ περιπέτειας, εξομοιωτές πτήσης και ένα σπίτι για γέλιο.


02. Mall of the Emirates (Dubai)

Το Mall of the Emirates είναι ένα θέρετρο ψυχαγωγίας και θέρετρο καταστημάτων. Σε στρατηγική τοποθεσία στο Ντουμπάι, αυτό το κέντρο έχει έκταση 223.000 τετραγωνικών μέτρων προσφέρει ένα πλήρες φάσμα αγορών, αναψυχής και διασκέδασης. Αυτό το εμπορικό κέντρο έχει πάνω από 450 εμπόρους λιανικής πώλησης και επίσης διαθέτει μια πλήρη σειρά επιλογών ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένου του Ski Dubai, το πρώτο εσωτερικό κλειστό σκι στη Μέση Ανατολή, το δύο επιπέδων Magic Planet, το μεγαλύτερο κλειστό κέντρο διασκέδασης στη χώρα, 14 κινηματογράφους και το Dubai Community Arts and Theatre με μία αίθουσα 500 καθισμάτων για θέατρο και τέχνη. Αυτή η μικτή χρήση ενσωματώνει δύο ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός 5αστερου το Kempinski, το οποίο προσφέρει πάνω από 900 δωμάτια σε συνδυασμό μια σειρά από εστιατόρια, γήπεδο τένις, πισίνες και spa.




0.3. The Grand Canal Shoppes (Las Vegas, USA)

Το Grand Canal Shoppes είναι ένα 46.000 τετραγωνικών μέτρων πολυτελές εμπορικό κέντρο δίπλα στο   The Venetian Hotel & Casino και το Palazzo στο Las Vegas Strip in Paradise στη Νεβάδα. Το εμπορικό κέντρο άνοιξε μαζί με το βενετσιάνικο ξενοδοχείο το 1999. Διαθέτει εσωτερικά κανάλια, γόνδολες, όπου θα σας πάνε γύρω από το εμπορικό κέντρο. Το εμπορικό κέντρο έχει αγκυροβολήσει από ένα κορυφαίο, υψηλής μόδας Barneys νεϋορκέζικο κατάστημα και περιέχει πολλούς σχεδιαστές και πολυτελείς μπουτίκ. Μπορείτε να πετύχετε ζωντανές επιδείξεις σε όλο το εμπορικό κέντρο. Από το 2008 και ύστερα το εμπορικό κέντρο βλέπει 20 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, από τα υψηλότερα νούμερα στη χώρα.



04. Tokyo Midtown Mall (Tokyo, Japan)

Το Tokyo Midtown άνοιξε τις πόρτες του το 2007 και έχει μεικτή χρήση. Ο κύριος πύργος έχει σημαντικές εταιρείες όπως την Yahoo, Fuji Xerox, μια κλινική από του John Hopkins Hospital και το Ritz Carlton Hotel. Οι εμπορικές περιοχές και η τραπεζαρία είναι νοικιασμένα από παγκοσμίως γνωστές εμπορικές εταιρίες και σεφ. Στο συγκρότημα υπάρχει επίσης η Design Sight 21_21, η οποία είναι μια γκαλερί σχεδιασμού και εργαστήριο του σχεδιαστή μόδας Issay Miyake και παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Tadao Ando.


05. Wafi Mall (Dubai)

Το Wafi City Mall έχει πάνω από 350 καταστήματα που προσφέρουν τα πιο πρωτότυπα, αξίας και σημαντικά εμπορικά πράγματα του κόσμου, πολλά από τα οποία διατίθενται μόνο μέσω του Wafi. Είτε πρόκειται για τέχνη, μόδα, φαγητό, διασκέδαση ή τρόπο ζωής, θα βρείτε τα πιο σοφιστικέ στο Wafi. Το 2008, το Wafi βραβεύεται ως το καλύτερο εμπορικό κέντρο, καλύτερο εστιατόριο, καλύτερο νέο ξενοδοχείο, καλύτερο Spa και καλύτερη ανεξάρτητη Boutique. Με ένα διάσημο παζάρι, καταστήματα παγκοσμίου επιπέδου και τα καλύτερα εστιατόρια του Ντουμπάι, υπάρχει ένα μόνο Wafi.



06. West Edmonton Mall (Alberta, Canada)

Το 5ο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο και το μεγαλύτερο στη Βόρεια Αμερική που διαθέτει το μεγαλύτερο κλειστό υδάτινο πάρκο, το οποίο έχει τη μεγαλύτερη πισίνα κυμάτων στον κόσμο. Χτισμένο το 1981, το εμπορικό κέντρο έχει πάνω από 800 καταστήματα και υπηρεσίες και στάθμευση για περισσότερα από 20.000 οχήματα. Το εμπορικό κέντρο περιλαμβάνει επίσης θεματικές περιοχές όπως: Bourbon Street (Νέα Ορλεάνη στιλ κλαμπ και εστιατόρια), Europa Boulevard, και την Chinatown. Το εμπορικό κέντρο έχει ένα θεματικό πάρκο που ονομάζεται Galaxyland whith με διάφορα αξιοθέατα, όπως ένα roller coaster. Επιπλέον, το εμπορικό κέντρο διαθέτει εσωτερική λίμνη, η οποία είναι κατοικία για τέσσερα λιοντάρια θάλασσας και ένα αντίγραφο του πλοίου Santa Maria. Το εμπορικό κέντρο διαθέτει επίσης ξενοδοχείο, σκοπευτήριο, ζωολογικό κήπο, το θέατρο με δείπνο, κινηματογράφους, τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς και ένα διεθνές θρησκευτικό παρεκκλήσι.




07. The Dubai Mall (Dubai)

Το εμπορικό κέντρο στο Ντουμπάι είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο από την άποψη της συνολικής έκτασης (12,1 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια). Το εμπορικό κέντρο διαθέτει 1.200 καταστήματα και σπίτια και ένα ενυδρείο, το οποίο κέρδισε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το «Μεγαλύτερο ακρυλικό πλαίσιο». Το εμπορικό κέντρο έχει επίσης παγοδρόμιο, 250 δωματίων ξενοδοχείο πολυτελείας, 22 κινηματογραφικές αίθουσες συν 120 εστιατόρια και καφετέριες. Διαθέτει επίσης το μοναδικό «εμπορικά κέντρα μέσα σε εμπορικό κέντρο» διακοσμήσεις με θέμα τις εμπορικές περιοχές όπως το Gold Souk, το Fashion Island, και το The Grove, με πλήρως αναδιπλούμενη οροφή.




08. Beijing Mall (Beijing, China)
Όχι μόνο αυτό το εμπορικό κέντρο είναι στα 10 μεγαλύτερα του κόσμου, αλλά κατέχει επίσης θέση στα 10 πιο πολυτελή εμπορικά κέντρα του Πεκίνου με μικτή εκμίσθωση επιφάνειας 3,4 εκατ. τετραγωνικά πόδια.




09. Istanbul Cevahir (Istanbul, Turkey)

Έχει αναφερθεί ότι αυτό το εμπορικό κέντρο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία και έχει 343 καταστήματα, περίπου 50 εστιατόρια, 12 κινηματογράφους, συμπεριλαμβανομένου ενός ιδιωτικού θεάτρου, αίθουσα μπόουλινγκ, ένα μικρό τρενάκι του λούνα παρκ και γυάλινη οροφή με το δεύτερο μεγαλύτερο ρολόι στον κόσμο, κάτω από τη στέγη του. Έχει την 5η θέση στον κόσμο με 3.47 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια της μικτής εκμισθωμένης επιφάνειας.




10. King of Prussia Mall (Pennsylvania, USA)

Με επτά πολυκαταστήματα παγκόσμιας κλάσης και περισσότερα από 400 καταστήματα, μπουτίκ και εστιατόρια, ο βασιλιάς της Πρωσίας έχει το πιο μεγαλύτερο χώρο λιανικής αγοράς από οποιοδήποτε άλλο εμπορικό στην Αμερική και διαθέτει καταστήματα που δεν μπορούν να βρεθούν αλλού στην περιοχή.




11. Zlote Tarasy Mall (Warsaw, Poland)

Το Zlote Tarasy (στα αγγλικά: Golden Terraces) είναι ένα εμπορικό κέντρο, με γραφεία και ψυχαγωγικό συγκρότημα στο κέντρο της Βαρσοβίας στην Πολωνία, και βρίσκεται δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό μεταξύ των δρόμων Jana Pawła II και Emilii Plater. Άνοιξε στις 7 Φεβρουαρίου 2007.




12. Westfield London Shopping Centre (England)

Το Westfield London είναι ένα εμπορικό κέντρο στο Shepherd Bush στην περιφέρεια του Λονδίνου Hammersmith και Fulham. Το κέντρο αναπτύχθηκε από την ομάδα Westfield, που διευθύνεται από τον Frank Lowy σε μια περιοχή που οριοθετείται δυτικά από το Cross Route (A3220), το Westway (Α40) και το Wood Lane (Α219), και άνοιξε στις 30 Οκτωβρίου 2008. Το κέντρο είναι γνωστό για το μέγεθός του: με ένα κατάστημα λιανικής επιφάνεια 150.000 m² (1.615m ft ²), που ισοδυναμεί με περίπου 30 γήπεδα ποδοσφαίρου. Κατά τη στιγμή των εγκαινίων του, ήταν το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top