5 Απριλίου 2012

Τσάρλι Τοντ: η συλλογική εμπειρία της κωμικότητας

Ο Charlie Todd, με την ομάδα του «Improv Everywhere» (Αυτοσχεδιασμός Παντού), στήνει περίεργες, ξεκαρδιστικές και αναπάντεχες σκηνές σε δημόσιους χώρους, με στόχο να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Εβδομήντα χορευτές συγχρονίζονται μεταξύ τους πίσω από βιτρίνες καταστημάτων, «ghostbusters» τρέχουν μέσα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, άνθρωποι φοράνε μόνο τα εσώρουχά τους στο μετρό και γιορτάζουν την ημέρα χωρίς παντελόνι... Η ομάδα «Improv Everywhere» δημιουργήθηκε το 2001 και έχει ως βάση της τη Νέα Υόρκη.

«Όταν ήμασταν παιδιά, μας έμαθαν να παίζουμε. Και δεν μας έδωσαν ποτέ τον λόγο για τον οποίο πρέπει να παίζουμε. Απλώς το παιχνίδι είναι αποδεκτό σαν κάτι καλό. Και αυτό πιστεύω ότι είναι ο σκοπός του Αυτοσχεδιασμός Παντού. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σκοπός και δεν χρειάζεται να υπάρχει. Δεν χρειαζόμαστε κάποια αιτία. Φτάνει να διασκεδάζουμε, φτάνει να είναι μια αστεία ιδέα, φτάνει να διασκεδάζουν και όλοι όσοι παρακολουθούν. Αυτό μας αρκεί. Νομίζω ότι ως ενήλικες πρέπει να μάθουμε ότι δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να παίζουμε», τονίζει ο Todd μιλώντας στο TEDxBloomington.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top