19 Ιουλίου 2012

Τζίντου Κρισναμούρτι "Έχετε δώσει ποτέ την προσοχή σας σε οτιδήποτε;"


Έχετε δώσει ποτέ την προσοχή σας σε οτιδήποτε;



- Το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη, καμία κίνηση, καμία ερμηνεία ή κίνητρο, απλά να συμμετέχετε πλήρως. Η συγκέντρωση είναι από σημείο σε σημείο και ως εκ τούτου υπάρχει αντίσταση. Η προσοχή δεν έχει κέντρο από το οποίο συμμετέχετε. Η προσοχή είναι εφ' όλης της ύλης, δεν υπάρχει όριο σε αυτό. Η συγκέντρωση φέρνει αναπόφευκτα αντίσταση, σιωπάτε, αποφεύγετε τους θορύβους, αποφεύγετε τις παρεμβάσεις, ολόκληρος ο εγκέφαλός σας είναι συγκεντρωμένος σε ένα σημείο, ένα σημείο το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικό ή όχι. Στη συγκέντρωση υπάρχει ο διαχωρισμός μεταξύ του ελεγκτή και του ελεγχόμενου.

Ο ελεγκτής είναι η σκέψη που λέει, «εγώ πρέπει να ελέγχω αυτό» επομένως ο ελεγκτής είναι ο ελεγχόμενος. Θέστε το διαφορετικά: ο στοχαστής είναι η σκέψη, διότι δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στη σκέψη και το στοχαστή. Εξαλείφετε εντελώς τη διαίρεση, όταν συνειδητοποιήτε ότι ο στοχαστής είναι η σκέψη, ότι ο ελεγκτής είναι ο ελεγχόμενος.

Όταν δείτε πραγματικά την αλήθεια αυτού, εκεί έρχεται η προσοχή, στην προσοχή μπορεί να υπάρξει συγκέντρωση στην οποία συγκεντρώνεστε σε κάτι, αλλά προέρχεται από την προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top