21 Αυγούστου 2012

Η Επιστήμη της Κρίγια Γιόγκα


Πηγη: Η Αυτοβιογραφια ενος Γιογκι (Παραμχαμσα Γιογκαναντα)


..."Η Κριγια Γιογκα - εξηγησε ο Σρι Γιουκτεσβαρ στους μαθητες - ειναι ενα μεσο δια του οποιου η εξελιξη του ανθρωπου επισπευδεται κι ενισχυεται. Οι αρχαιοι Γιογκις ανακαλυψαν οτι το μυστικο της ενσυνειδητης αντιληψης της κοσμικης υπαρξης συνδεεται στενοτατα με την ικανοτητα του να ειναι κανεις κυριος της λειτουργιας της αναπνοης. Η ζωτικη ενεργεια που διατιθεται στην καρδια για τη συνεχη αντληση, μπορει να διατεθει για αλλον ανωτερο σκοπο, και προς τουτο χρειαζεται ενας τροπος, μια μεθοδος, που να κατευναζει τις συνεχεις απαιτησεις της αναπνοης".



Η Κριγια Γιογκα καθοδηγει νοερα τη ζωτικη ενεργεια να κυκλοφορει κοντα και γυρω απο τα 6 νευρικα πλεγματα (νωτιαιου μυελου, αυχενα, θωρακα, οσφυος, λεκανης και κοκκυγα), τα οποια αντιστοιχουν στα 12 ζωδια που συμβολιζουν τον ανθρωπο. Εαν επι μισο μονο λεπτο της ωρας διοχετευθει, δια της Κριγια, η ισχυρη αυτη ζωτικη ενεργεια στον ευαισθητο νωτιαιο μυελο, προκαλειται μια ωθηση κι επισπευση της εξελιξης του ανθρωπου, ιση προς τη συνηθη προοδο και πνευματικη εξελιξη ενος ολοκληρου ετους.


Το αστρικο συστημα μιας ανθρωπινης υπαρξης, με τους 6 εσωτερικους αστερισμους που περιστρεφονται γυρω απο τον ηλιο, τον οποιο αντιπροσωπευει ο παντογνωστης εσωτερικος οφθαλμος συσχετιζεται με τον φυσικο ηλιο και τα 12 ζωδια. Ετσι οι ανθρωποι υφιστανται τις επιδρασεις ενος εσωτερικου κι ενος εξωτερικου κοσμου. Οι αρχαιοι Ρισις ανακαλυψαν οτι καθε ανθρωπος, απο το περιβαλλον του, το γηινο και το ουρανιο, προωθειται ηρεμα και κανονικα, με ρυθμο αργο (με κυκλους των 12 ετων) προς τον φυσικο του δρομο. Οι Γραφες βεβαιωνουν οτι ο ανθρωπος χρειαζεται ενα εκατομμυριο ετη, ελευθερα απο καθε ασθενεια, για να φτασει στο σημειο εκεινο της εξελιξης, οπου η διανοια του θα ειναι σε θεση να συλλαβει και να εκφρασει το συναισθημα της κοσμικης συνειδησης.


Η εκτέλεση 1.000 ασκήσεων Κρίγια Γιόγκα μέσα σε 8 1/2 ώρες, φέρνουν τον Γιογκι, μέσα σε μια ημέρα, στη θέση που θα είχε αποκτήσει μετά από 1.000 έτη φυσιολογικής εξέλιξης, δηλαδή εξασφαλίζει εξέλιξη 365.00 ετών μέσα σε ένα έτος. Μέσα σε 3 έτη, ένας Κρίγια Γιόγκι μπορεί με προσεκτική ατομική προσπάθεια να φθάσει στο αποτέλεσμα που φέρνει η φύση ομαλά σε ένα εκατομμύριο έτη. Βέβαια, αυτή η συντόμευση στη χρονικη διαδρομη μονο απο Γιογκι εξαιρετικα αναπτυγμενους μπορει να αναληφθει και να πραγματοποιηθει. Αυτοι δε οι Γιογκις μονο με την καθοδηγηση ενος Γκουρου και συνεχη προσοχη κατορθωνουν να εξασκησουν το σωμα και τη διανοια τους, ωστε να αντεξουν την ενεργεια που παρηχθη απο μια τοσο εντατικη κι επιμονη εξασκηση.


Σουάμι Σεβαράτνα
Yogaspirit, Λαοδίκης 34, Γλυφάδα, 210 - 96 81 793
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top