21 Αυγούστου 2012

H ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΓΙΟΓΚΙ-ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ


Σπάνια ο σύγχρονος αναγνώστης θα βρει βιβλίο για τους Γιόγκι τόσο ωραίο, βαθύ και αληθινό όπως τούτο. Ο συγγραφέας του, μέσα από τη γνώση και την πλούσια προσωπική εμπειρία, διεισδύει στα μυστικά της πνευματικής ύπαρξης, τα οποία περιγράφει με σαφήνεια, πίστη και ακρίβεια. Γιόγκι ο ίδιος, μετά από πολύχρονη περιπλάνηση στον κόσμο της Ανατολής, δίνει στο έργο του το καταστάλαγμα των εμπειριών και της γνώσης που απέκτησε. Το παρόν βιβλίο, μεταφρασμένο σε δεκαοκτώ γλώσσες, είναι ένα από τα λίγα που γράφτηκαν από Γιόγκι για τους Γιόγκι. 

Αν και πρόκειται για αυτοβιογραφία κάποιες φορές το μπέρδευα για μυθιστόρημα! Μιλάει για γιόγκι που διαβάζουν τη σκέψη, για γιόγκι που βρίσκονται σε δύο ή τρία μέρη ταυτόχρονα, για γιόγκι που δε τρώνε τίποτα και για άλλους που δε κοιμούνται. Με ταξίδεψε στην άγνωστη για εμένα αιώνια θρησκεία της Ινδίας, τον ινδουισμό και μου έδειξε τη σημασία και την ομορφιά των σανσκριτικών σαν γλώσσα. Φοβερό βιβλίο, ο βίος αυτού του Αγίου μπορεί να αλλάξει ζωές!

Ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα (1893-1952) θεωρείται ευρύτατα ως μια από τις εξέχουσες πνευματικές αρχές της εποχής μας. Γεννήθηκε στην Ινδία, και το 1920 πήγε στις ΗΠΑ, όπου για περισσότερο από τριάντα χρόνια, δίδαξε την αρχαία επιστήμη του διαλογισμού και την τέχνη της ισορροπημένης πνευματικής ζωής. Με το βιβλίο του "Η αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι" και πολλά άλλα βιβλία του, ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα γνώρισε σε εκατομμύρια αναγνώστες την αιώνια σοφία της Ανατολής. Υπό την καθοδήγηση μιας από τις πρώτες και στενότερες μαθήτριές του, της Σρι Ντάγια Μάτα, το πνευματικό και ανθρωπιστικό του έργο συνεχίζεται στην Αδελφότητα για την Αυτογνωσία, τη διεθνή οργάνωση που ίδρυσε το 1920 με σκοπό την εξάπλωση των διδασκαλιών του σε όλο τον κόσμο.

πηγή 1
πηγή 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top