11 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ

Μαθήματα φωτογραφίας από τον έμπειρο δάσκαλο φωτογραφίας Ανδρέα Κατσικούδη στην Αθήνα.


Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει:

Εισαγωγή σε όλα τα είδη φωτογραφίας (π.χ. ταξιδιωτική, πορτρέτο, φωτογραφία δρόμου, καλλιτεχνική κ.ά.).

Δημιουργική χρήση του εξοπλισμού που έχει ο κάθε μαθητής (δεν μας ενδιαφέρει το τι φωτογραφική μηχανή έχει!).

Εξατομικευμένη προσέγγιση στο κάθε μαθητή σε σχέση με το επίπεδό του και τα φωτογραφικά του ενδιαφέροντα.

Εισαγωγή στην ιστορία της φωτογραφίας και στην ιστορία της τέχνης.

Ζητήματα αισθητικής.

Προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας και προβολής στο ίντερνετ.


Πληροφορίες

Μια φορά τη βδομάδα για 2 ώρες.

Μικρός αριθμός μαθητών.

Παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό (φωτοτυπίες και cd με χιλιάδες φωτογραφίες από τους μεγάλους φωτογράφους και κείμενα για όλα τα είδη φωτογραφίας, όπως και βιβλιογραφία).

Φωτογραφικές εξορμήσεις.

Έκθεση φωτογραφίας των μαθητών στο τέλος της χρονιάς.

Το κόστος για αυτά τα μαθήματα είναι 40 ευρώ το μήνα.

Για περισσότερα στοιχεία, ερωτήσεις, εγγραφές: akatsikoudis@yahoo.com
Τηλέφωνο: 6973409390 (απογεύματα).

Επίσης ο Ανδρέας Κατσικούδης διοργανώνει μαθήματα ψηφιακού κινηματογράφου. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό

Ο Ανδρέας Κατσικούδης ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία από το 2000. Ασπρόμαυρη και έγχρωμη φωτογραφία με θέματα κυρίως μέσα από το αστικό τοπίο της Ευρώπης. Γράφει επίσης άρθρα για τις πόλεις που φωτογραφίζει. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο ΣΥΜΟΦΕ και έχει φοιτήσει στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Δ. Ζωγράφου (διετής αναγνωρισμένη σχολή). Το 2003 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική του έκθεση στην ΕΠΑΣΚΤ (Πλάκα). Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ (π.χ. Φεστιβάλ «Δια-ροές», Αsh in Art 2005, FRINGE 2010 κ.ά.). Έχει δείξει επίσης δουλειά του σε διάφορους χώρους όπως στο Μικρό Μουσικό Θέατρο, στο Bios, στην Τεχνόπολη, στη Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου κ.ά. Άρθρα του και φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα (π.χ. Γεωτρόπιο, Κυρ. Ελευθεροτυπία, Εκπαιδ. Κοινότητα κ.ά.). Ο Ανδρέας Κατσικούδης, επίσης, διδάσκει την τέχνη της φωτογραφίας σε ποικίλους χώρους στην Αθήνα, έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους (έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ, π.χ. Δράμα 2010) και γράφει ποίηση (έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες).

Μαθητές του δουλεύουν ως επαγγελματίες φωτογράφοι, έχουν κερδίσει διαγωνισμούς φωτογραφίας κι αρκετοί συνεχίζουν στο χώρο της Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας. Ο Α.Κ. έχει σπουδάσει εκτός από Φωτογραφία, Παιδαγωγική (Παιδαγ. Τμήμα του Πανεπιστ. Αθηνών) κι έχει παρακολουθήσει μαθήματα κινηματογράφου και διοργανώνει σεμινάρια ψηφιακού κινηματογράφου.


ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
«ΜΑΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ», 2007, 14 min, ομαδική προσπάθεια από το τμήμα κινηματογράφου του Δήμου Αθηναίων, προβλήθηκε στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ (DIGI, διαγωνιστικό)
«ΟΛΑ ΚΑΛΑ», 2007, 5:40 min, σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή, μοντάζ, προβλήθηκε στο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών (Πάτρα), OUT OF FOCUS FESTIVAL (Καλαμαριά,) ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ (Αθήνα), σε συνέδριο για την ψυχική υγεία (Χαλκιδική) και στο διαδικτυακό φεστιβάλ BING BANG (t-short).

«ΠΕΡΑΜΑ 2008», 16 min, πειραματικό, προβλήθηκε στην ομαδική έκθεση εικαστικών ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΑ που έγινε μέσα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, Πέραμα.
«Η Γέφυρα», 2009, 4 min, σκηνοθεσία, μοντάζ, φωτογραφία, προβλήθηκε στο διαδίκτυο.
«Η ΓΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ», 2010, 5 min, σε συνεργασία με μαθητές δημοτικού σχολείου (1ο Δ.Σ. Αλίμου), τιμητική διάκριση από την ΕΡΤ. Προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας 2011.
«ΠΟΡΤΡΕΤΑ – ΠΕΡΑΜΑ 2010», 7 min, προβλήθηκε στην ομαδική έκθεση εικαστικών στο Πέραμα και στο Fringe Festival 2010 (Αθήνα).
«ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΗ ΤΥΧΗ», 2010, 21 min, σκηνοθεσία, σενάριο, παραγωγή, μοντάζ, φωτογραφία, συμμετοχή στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ 2010 (DIGI 2010, διαγωνιστικό) και στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου 2011 (Αθήνα).
“ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ”, 2012, 5 min, ταινία με μαθητές από το 9 Δ.Σ. Αλίμου, συμμετοχή στο Πανελ. Διαγ. Μαθητικών Ταινιών. Προβλήθηκε σε σχετικό αφιέρωμα στο Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης.
“ΓΕΝΕΘΛΙΑ”, 2012, 13 min, ταινία που δημιούργησε με τους μαθητές του από τα σεμινάρια κινηματογράφου που οργανώνει (2011-2012).
«ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ», 2009, μεγάλου μήκους, διεύθυνση φωτογραφίας, εικονοληψία (σκηνοθεσία: Μαρία Καρβουνίδου), προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλκούτας (Ινδία).

Υπάρχουν επίσης πολλές συμμετοχές σε ταινίες άλλων μέσα από διάφορους ρόλους, όπως και έργα video art...

www.akatsikoudis.blogspot.com
akatsikoudis@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top