5 Σεπτεμβρίου 2012

Εικαστική έκθεση της Ελένης Ανδρεάδου με τίτλο «Gone with the flow» στο Hoxton στο Γκάζι


Το Hoxton στο Γκάζι θα φιλοξενήσει την εικαστική έκθεση της Ελένης Ανδρεάδου με τίτλο «Gone with the flow», που έχει ως άξονα το έργο τουT.S. Eliot «Τα τέσσερα κουαρτέτα» και θα διαρκέσει από τις 5 Σεπτεμβρίου έως και τις 23 Οκτωβρίου 2012.

Επιμέλεια: Mαρία Παπαϊωάννου και Μαρία Διαλεκτάκη

What we call the beginning is often the end
And to make an end is to make a beginning.
The end is where we start from.
T.S. Eliot, Four Quartets

“…and dark beginnings are his luminous ends”, e.e.cummings, Untitled
Με άξονα το έργο του T.S.Eliot τα “Τέσσερα Κουαρτέτα” και στίχους από την ποίηση του e.e cummings η Ελένη Ανδρεάδου επιχειρεί να καταγράψει το τέλος που σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή και την αρχή που εμπεριέχει το τέλος. Τα πάντα βρίσκονται εν κινήσει, κύκλοι ανοίγουν και άλλοι κλείνουν. Οι αινιγματικοί εσωτερικοί χώροι που απεικονίζονται στα έργα της Ανδρεάδου φέρουν προσωπικές μνήμες και επιθυμίες ενώ η ανθρώπινη μορφή αποκαλύπτει το ψυχισμό της εν τη απουσία της. Μια ατμόσφαιρα με έντονο το στοιχείο της απώλειας υπονοεί ιδιωτικές στιγμές και επιτρέπει την υποκειμενική τους ερμηνεία. Με σύμμαχο το χρώμα, η αίσθηση περισυλλογής και καταγραφής μιας περιόδου της ζωής που τελείωσε μάλλον άδοξα, διαπραγματεύεται τη νέα συνθήκη και εν συνεχεία δίνει τη θέση της σε μια αρχή όπου ενδεχομένως όλα μπορούν να συμβούν.

Βιογραφικά στοιχεία καλλιτέχνιδας:
Η Ελένη Ανδρεάδου αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το εργαστήριο του Βαγγέλη Δημητραία στη Θεσσαλονίκη το 1999. ‘Έζησε για πολλά χρόνια στις Βρυξέλλες, όπου και πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό της στο Hogeschool Sint-Lukas Brussels University College of Art and Design, με θέμα το «Χάος και την Επικοινωνία» και δασκάλους τον Lieven de Lafortrie και τον Hans Op De Beek. ‘Eχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Βέλγιο.
Ελένη Ανδρεάδου ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Info

Τοποθεσία
Hoxton, Βουτάδων 42, Γκάζι, Αθήνα

Ημερομηνία
5 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου 2012, εγκαίνια 5 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Πληροφορίες
Ώρες λειτουργίας : 12.00-22.00

via: http://camerastyloonline.wordpress.com/2012/09/05/gone-with-the-flow-apo-tin-eleni-andreadou-sto-hoxton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top