9 Οκτωβρίου 2012

Άρχισε να εφαρμόζεται κ στην Ελλάδα ο Codex Alimentarius


Άρχισε να εφαρμόζεται κ στην Ελλάδα ο Codex Alimentarius, δηλαδή τα δικαιώματα κατοχύρωσης-χρήσης σπόρων. 


Απαγορεύεται λοιπόν η φύτευση, επειδή τα δικαιώματα της "ποικιλίας" της πατάτας ανήκουν σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων! Το θέμα είναι ίσως από τα σοβαρότερα που έχουμε ν' αντιμετωπίσουμε από τώρα και στο εξής, π.χ. αν σκεφτείτε ότι τις πατάτες Νάξου τις έχει κατοχυρώσει Ολλανδική εταιρεία, οπότε για να σπείρει κάποιος πατάτες Νάξου θα πρέπει ν' αγοράσει σπόρο από τους Ολλανδούς.

Και τι άλλο θα δούμε... Ηδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν, που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες, γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος. Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε... (διαβάστε παλιότερη ανάρτηση για οικιακό σπορείο & ανταλλαγή σπόρων).

Στο μεταξύ, υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πρακτική: Διαβάζετε τα καρτελάκια. Σαμποτάζ στα σούπερ μάρκετ, τα μπακάλικα και τους παραγωγούς που εμπορεύονται τέτοια είδη. Αφήστε αυτά τα προϊόντα στα ράφια τους να τα φάνε μόνοι τους. Η οικονομική ζημιά είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν... Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε. Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια!

Δείτε σχετικό ενημερωτικό βίντεο-ομιλία μεταξύ πολλών που ενημερώνουν για το θέμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top