28 Οκτωβρίου 2013

Μπορώ να χάσω βάρος με τη γιόγκα;

Απαντά ο Donald Hensrud, M.D

Γενικά, η σωματική δραστηριότητα είναι καλύτερη για την πρόληψη της αύξησης του βάρους από ό, τι είναι για την προαγωγή της απώλειας βάρους και φαίνεται αυτό ισχύει επίσης για τη γιόγκα.


Οι περισσότεροι τύποι της γιόγκα δεν έχουν το ίδιο επίπεδο ισχύος καύσης θερμίδων, όπως κάνει η αερόβια άσκηση. Σκεφτείτε ότι ένα άτομο που ζυγίζει 68 κιλά θα κάψει 240 θερμίδες σε μια ώρα με τακτικές γιόγκα [ήπιου τύπου χάθα γιόγκα], σε σύγκριση με 360 θερμίδες για μια ώρα αεροβικής γυμναστικής.

Όμως, οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα είναι καλή δραστηριότητα. Η γιόγκα θα σας κάνει να κινείστε και μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα και αυξημένη διάθεση.

Η τακτική σωματική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι μέρος οποιουδήποτε σχεδίου απώλειας βάρους. Για να χάσετε βάρος, πρέπει να μειώσετε τις θερμίδες που παίρνετε και να αυξήσετε τις θερμίδες που καίτε. Αν θέλετε να κάνετε γιόγκα, έξυπνο είναι να περιληφθεί σε ένα πρόγραμμα άσκησης που περιλαμβάνει αερόβιες δραστηριότητες, όπως ποδηλασία, τρέξιμο ή κολύμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top