11 Νοεμβρίου 2013

Κακοποίηση ζώων για την παραγωγή του "καλύτερου καφέ στον κόσμο" - Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ


Συγκλονιστικό Βίντεο που περιγράφει και παρουσιάζει σε εικόνες την κακοποίηση που υφίσταται η ασιατική μοσχογαλή Paradoxurus hermaphroditus για την παραγωγή του διάσημου καφέ Kopi luwak έδωσε στη δημοσιότητα η φιλοζωική οργάνωση PETA, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου econews.gr.




Ο καφές Kopi Luwak, ο ακριβότερος στον κόσμο σήμερα, παράγεται στην Ινδονησία με τη συνδρομή των άτυχων ζώων, γνωστών ως σιβέτ (civet).

Οι παραγωγοί ταΐζουν τα ζώα με τους καρπούς μιας συγκεκριμένης ποικιλίας καφεόδεντρου και στη συνέχεια συλλέγουν τους κόκκους του καφέ που αποβάλλονται μαζί με τα περιττώματα. Οι λάτρεις του καφέ υποστηρίζουν ότι ειδικά ένζυμα στο πεπτικό σύστημα της μοσχογαλής δίνουν στους κόκκους του καφέ ιδιαίτερη γεύση.

Η αυξημένη ζήτηση για τον συγκεκριμένο καφέ έχει δημιουργήσει μια βιομηχανία κακοποίησης ζώων.

Ένας ερευνητής από τα γραφεία της οργάνωσης PETA στην Ασία επισκέφτηκε πολλά εκτροφεία στην Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, κορυφαίες παραγωγούς καφέ Kopi Luwak, στο πλαίσιο μυστικής αποστολής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε, τα περισσότερα ζώα πάσχουν από δερματικές ασθένειες και συμπεριφέρονται νευρωτικά λόγω της αιχμαλωσίας. Ειδικότερα τα ζώα περιστρέφονται ασταμάτητα γύρω από τον εαυτό τους, πηγαίνουν πέρα δώθε και δαγκώνουν τα κάγκελα.

Η μοσχογαλή είναι ένα μικρό νυκτόβιο ζώο που μοιάζει με γάτα και ζει στα τροπικά δάση της Ασίας.


Ο καφές «Kopi Luwak» έχει διεισδύσει στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, ενώ πωλείται και μέσω Διαδικτύου. Μια κούπα σε καφετέρια του Λονδίνου κοστίζει ως και 70 στερλίνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

΄

πηγή: theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top