29 Νοεμβρίου 2013

Οι Αθηναίοι γιόγκι στον Ιερό Βράχο


Φωτορεπορτάζ από την χτεσινή δράση της ομάδας yogastoalsos. 

Φωτογραφίες: Αγγελική Παναγιώτου / FOSPHOTOS



Κυριακή 11 το πρωί στον Ιερό Βράχο της Πνύκας. Δεκάδες άνθρωποι έχουν φέρει τα ειδικά στρώματα τους και επιδίδονται σε ασκήσεις yoga στη σκιά του Παρθενώνα, με θέα όλη την Αθήνα. Μια ακόμα δράση της ομάδας yogastoalsos που τα τελευταία δύο χρόνια διοργανώνει yoga sessions σε δημόσιους χώρους (κυρίως σε πάρκα).
Εμπνευστής της δράσης αυτής είναι ο Χρήστος Ανανιάδης. “Η ιδέα μου ήρθε όταν είδα 5-6 ηλικιωμένους να κάνουν τάι τσί σε ένα πάρκο μέσα στην παγωνιά. Η δράση πλέον μετράει σχεδόν δύο χρόνια. Ο Χρήστος αναζητώντας δασκάλους για την yogastoalsos βρήκε την Τίνα Ζυμαράκη και τώρα οι δυο τους αλλά και άλλοι δάσκαλοι μαζί διαμορφώνουν από κοινού τις ομαδικές δράσεις. Κάθε βδομάδα ένας διαφορετικός δάσκαλος προσφέρει την εμπειρία αλλά και τις γνώσεις του πάνω στην πρακτική της yoga. “Δεν πρέπει να είναι πολυτέλεια κάθε είδους δραστηριότητα που χαρίζει χαλάρωση και ηρεμία. Επίσης μπορούμε να μάθουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα την φύση και τον δημόσιο χώρο μας”.
Τέλος, σε κάθε δράση κάθε συμμετέχων μπορεί αν θέλει να καταβάλλει ένα μικρό ποσό. Τα χρήματα διατίθενται για φιλανθρωπικές ή φιλοζωικές δράσεις, όπως για το κέντρο αδέσποτων ζώων στο Μαρκόπουλο. Αυτή τη Κυριακή η ιδέα ήταν η προσφορά ενός βιβλίου με σκοπό την δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σε κάποιο πάρκο.
yogastoalsos.wordpress.com










πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

back to top